Hur kan man jämföra biomassa över tid?

Verktyget för jämförelse av biomassa kan användas för att visualisera förändringar i biomassan på ett fält över tid. Det gör det möjligt att jämföra biomassan på ett fält mellan olika datum för vilka molnfria bilder finns tillgängliga.

Verktyget för jämförelse av biomassa hjälper till att identifiera avvikelser på ett fält och gör det möjligt att diskutera möjliga åtgärder.

I läget för jämförelse av biomassa kan NDVI-kartan och optimerad karta väljas för att visa variabiliteten i fält. Läs här om de olika biomassaskikten och vilket du ska välja för dina ändamål.

På så sätt kan du jämföra biomassan på ditt fält:

1. Öppna Atfarm.
  2. Välj en gård.
  3. Välj ett fält.
  4. Fältvyn öppnas.
  5. Klicka på knappen "Jämförelse av biomassa" i det nedre högra hörnet.BM-comparebiomass1.png
  6. Välj två datum för vilka du vill jämföra biomassan på fältet.BM-comparebiomass2.png
  7. Klicka på kartskiktsbrickan i det nedre högra hörnet för att välja differenta biomassalager med olika övervakningsändamål.BM-comparebiomass3.png
  8. Välj mellan NDVI-kartan och optimerad karta för att visa variationen i fält.
  9. Vyn ändras och visar det valda biomassaskiktet.BM-comparebiomass4.png
  10. Klicka på "Stäng vy" för att avsluta läget för jämförelse av biomassa och gå tillbaka till fältvyn.